Șeful DACIA: Nu venim cu nicio amenințare însă important e să fie gata în timp util

Una dintre cele mai importante companii din România, Automobile Dacia, ameninţă că se retrage din ţară dacă până în 2020 nu va fi finalizată o importantă autostradă din România. Anunţul a fost făcut de preşedintele Dacia, Nicolas Maure.

nicolas-maure-feb-2014“Costurile noastre suplimentare sunt de 30 euro/mașină din cauza infrastructurii, dar e un cost pe care încă îl putem gestiona. Pentru noi e și o chestiune de ecologie fiindcă 2.000 de camioane fac în fiecare săptămână drumul Pitești-Arad și din cauza deselor accelerări și frânări eficiența e mică și consumul mediu de combustibil e mare. E un dezastru, mai sunt și accidente din cauza unor oameni care vor să depășească. Când vom putea economisi cei 30 de euro vom câștiga în lupta competitivității cu Maroc și Turcia. Mi-ar plăcea să văd autostrada gata până în 2020 sau cu cât mai mult timp înainte”, a declarat șeful Dacia, într-un interviu pentru HotNews.

Întrebat dacă Dacia va avea răbdarea să nu reducă din capacitatea de producție la Mioveni până va fi gata autostrada, Nicolas Maure a mai declarat:

“E o chestiune care va fi legată de alocarea unor proiecte noi, care s-ar putea întâmpla înainte de 2020, dar și după. Cred că până în 2020 ne vom descurca, dar dacă nici după 2020 nu e gata secțiunea, cred că trebuie să luăm unele decizii. Nimeni la Renault-Nissan nu va înțelege după 2020 cum de nu există un sistem minim de autostrăzi în România. (…) Ne vom întâlni bucuroși cu reprezentanți ai guvernului pentru a explica deciziile, impactul samd. Nu venim cu nicio amenințare, ci vrem să avem o discuție matură cu guvernul în legătură cu lucrurile aflate în joc. Până acum discuțiile au fost bune cu autoritățile române, suntem mulțumiți că Sibiu-Pitești va fi autostradă, însă important e să fie gata în timp util.”

Leave a Reply