Șeful ”integrității” din România adus cu mandat la DNA

Știrea zilei de 16 martie 2015 îl are ca personaj principal pe șeful ANI, Horia Georgescu, acesta fiind adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat.

 

image-2014-10-10-18275912-41-horia-georgescu-presedintele-aniCel care are sarcina asigurării ”integrității” în România pare a fi implicat într-un dosar care vizează retrocedările ilegale, cel mai probabil fiind suspect într-unul din dosare urmând să fie informat de acuzațiile care i se aduc.

Potrivit unor surse juridice, şeful ANI este audiat într-un dosar care are legătură cu activitatea acestuia în Comisia de Stabilire a Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

La intrare, șeful ANI nu a făcut declarații. Potrivit surselor, prezența sa la DNA are legătură cu o sesizare ANRP după cazul Bica I. Georgescu a fost membru al comisiei de la ANPR până în 2010.

Potrivit surselor judiciare, Horia Georgescu este suspectat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În urma unui raport al Curţii de Conturi, s-a constatat că 94 de dosare de despăgubire de la ANRP au fost evaluate cu sume de 20% peste valoarea reală.

sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply