Situația românilor la capitolul asigurări de sănătate

La capitolul asigurări de sănătate, dobrogenii, muntenii și moldovenii stau cel mai prost  – 13%, respectiv aproape 6% (în cazul muntenilor și al moldovenilor) nu au niciun fel de asigurare, grupa de vârstă cea mai vulnerabilă fiind 18 – 34 ani, cu peste 16 procente de neasigurați, scrie realitatea.net

Analize-768x512

Aproximativ 4% dintre români nu dețin niciun fel de asigurare medicală, cea mai gravă situație fiind înregistrată în Dobrogea și în cazul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani, potrivit unui studiu realizat recent de GfK pe tema serviciilor medicale publice și private din Români.

Potrivit GfK, majoritatea românilor (93%) sunt asigurați doar ai sistemului public de sănătate. Un procent mult mai mic au fie un abonament la o clinica privată plătit integral sau parțial de compania pentru care lucrează (4%), fie o asigurare privată de sănătate (4,5%). Aproximativ 4% nu dețin niciun fel de asigurare.

Bucureștenii, deși se situează ușor sub media națională la capitolul asigurare în sistemul public, stau cel mai bine comparativ cu locuitorii din alte regiuni ale țării atunci când vine vorba despre asigurări medicale private (5%) sau abonament la o clinică privată, costurile fiind acoperite integral de compania la care sunt angajați (3,5%).

Doar în cazul a 2% dintre bucureșteni, au asigurare chiar și partenerii de viață sau copiii incluși în abonamentul pentru servicii private, ceea ce în restul țării aproape că nu se întâmplă deloc.

Citește mai mult pe realitatea.net

Leave a Reply