Situație dramatică pentru salariații RAAN

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, furnizorul de apă grea pentru Centrala de la Cernavodă, are foarte mari probleme financiare. Un eventual faliment al regiei ar însemna pierderea a aproape 3000 de locuri de muncă. În plus, de soarta RAAN depinde și furnizarea cu agent termic în municipiul Drobeta Turnu Severin.

foto corima macaveiÎn ceea ce privește furnizarea agentului termic pentru iarna 2014-2015, la nivelul conducerii RAAN dar și la nivelul autorităților locale și județene, există încrederea că această problemă va fi rezolvată.

În ceea ce privește salarizarea, situaţia este dramatică pentru angajaţii regiei care se tem pentru locurile lor de muncă. Salariații au primit decât 25 la sută din lichidarea pe luna trecută având speranța că la rectificarea bugetului vor fi alocate fonduri pentru plata sumelor restante.

Din nefericire pentru angajați, în urma rectificării bugetare, RAAN nu a primit sumele necesare achitării diferenței salariilor, prin urmare aceștia rămân neplătiți, iar surse din interiorul regiei spun că se pregătesc proteste, primul urmând să aibă loc în cursul acestei săptămâni.

Viorel Marian, administratorul special al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare este de părere că regia se află într-o situație foarte grea fiind totuși încrezător că problema căldurii pentru municipiul severinean se va rezolva, fără a comenta pe marginea restanței salariilor.

„Situaţia nu e dramatică, e foarte grea. Sper din tot sufletul că o s-o trecem, la ora actuală toată lumea este informată asupra situaţiei şi ştiu că se fac eforturi pentru rezolvare. Aş sugera în acest moment să nu se creeze panică pentru că din punctul meu de vedere cred că problema se va rezolva”. sursa foto adevarul.ro

Leave a Reply