Spălare de bani la mănăstire?

Este binecunoscut faptul că în România corupția este la cote înalte, fapt confirmat de multele cazuri care fac obiectul posturilor de știri. Un caz mai puțin obișnuit a ajuns în atenția mass-media, caz care are ca subiect principal o stareța a unei mănăstiri.

maica minaPotrivit stiripesurse.ro, maica Mina, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani. Dosarul „Ropharma”, mediatizat de DIICOT Mureş şi Poliţia Română pe 4 aprilie 2013, a ajuns în faza trimiterii în judecată.

Rechizitoriul a fost înregistrat de procurorii DIICOT Mureş, pe 7 decembrie 2013, la instanţa competentă. Iar pe 12 februarie 2015, Tribunalul Mureş a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriu, avizând astfel începerea judecăţii faţă de inculpaţii Vartic Michael, Niţulescu Ciprian Şerban, Bădilă Maria (stareţa Mănăstirii „Sfintei Cruci” din Oradea), Scorţanu Ionuţ, Bojan Mărioara Luminiţa şi Cioloca Luminiţa, parte responsabilă cilvil fiind SC Ropharma SA.

Maica Mina e bănuită de procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare organizată axată pe spălare de bani prin intermediul sponsorizării unor lăcaşe de cult, potrivit bihon.ro.

Pe 4 aprilie 2013, poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT Târgu Mureş au efectuat 23 de percheziţii pe raza localităţilor Târgu-Mureş, Reghin, Iernut, Braşov, Cluj Napoca, Oradea, Iaşi, Vaslui şi Bacău.

Potrivit DIICOT, activitatea investigativă a început în iunie 2012, când poliţişti BCCO Târgu Mureş s-au sesizat cu privire la activitatea unui prezumtiv grup organizat.

Sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply