SRI a verificat dacă SRI are ”acoperiţi” în Justiţie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a verificat, la cererea CSM şi UNJR, dacă serviciile secrete au agenţi acoperiţi sau colaboratori în rândul magistraţilor. Doar că CSAT nu are mecanisme legale de a face acest lucru, astfel că verificările au fost făcute chiar de instituţiile vizate, după cum recunoaşte Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, informează stiripesurse.ro.

sri_sri_43913700_99929200Judecătorii au afirmat că ar putea acţiona în instanţă CSAT, fiind nemulţumiţi de răspunsul primit. Întrebat ce părere are despre acest demers, Mihalache a răspuns:

“Mi se pare un pic hazardat. Am sentimentul că cineva e într-o campanie electorală în justiţie pe tema asta. Există obligaţia legală, nu noi am intradus-o, ca CSAT să verifice aceste lucruri. Dacă mă întrebaţi pe mine, e un pic complicat şi nu văd aici foarte bine rolul CSAT. Poate într-o zi această prevedere ar trebui regândită, pentru că CSAT nu are instrumente la dispoziţie pentru a verifica 23.000 de magistraţi. Poate să ia acele declaraţii pe proprie răspundere şi să le trimită instituţiilor. Instituţiile răspund.”

Cu alte cuvinte, SRI verifică dacă SRI are agenţi acoperiţi. “De aceea vă spun că eu am anumite dubii asupra acestei proceduri, dar ăsta a fost răspunsul instituţiilor statului”, a mai afirmat Mihalache.

Vezi mai mult pe stiripesurse.ro

Leave a Reply