Surse PNL: ”Vor sta în jurul lui viermii ăştia care sunt lingăii de serviciu”

În PNL lucrurile sunt lămurite, iar la Congres Iohannis va fi ales cu o majoritate covârșitoare. Problemele pentru noul șef de la PNL vor începe abia după aceea, pentru că ”santa Klaus” a fost deja părăsit de partid. 

iohannis pnlSurse din conducerea PNL ne-au explicat că șefii județeni ai PNL deja s-au lămurit cine este Iohannis și și-au dat seama că nu joacă în filmul lor.

”Pentru ce să-l susținem? Iohannis nu are gândire liberală, el nu trage pentru acest partid, nu se indentifică cu PNL. Dacă ajunge la Cotroceni, mutul își va urma propria agendă. Dacă nu câștigă, pleacă oricum de la conducere și vine alt șef. Pe mine nu o să mă întrebe ăla: tu cât ai tras pentru Iohannis? Evident că șeful ăla nu o să fie vreun prieten de-al lui. Și atunci pentru ce să tragem?”, au spus surse din PNL.

Iohannis a convocat o ședință cu toți liderii județeni ai PNL pentru săptămâna viitoare. Înaintea acestei ședințe apele sunt extrem de tulburi, pentru că ”santa Klaus” a pierdut deja susținerea baronilor, iar implicarea din campanie va fi una mai mult formală.

În aceste condiții, Iohannis este de așteptat să aibă mai mult o domnie pasageră la conducerea PNL pentru că partidul nu-l acceptă. ”Vor sta în jurul lui viermii ăștia care sunt lingăii de serviciu. Ăștia au stat și în jurul lui Crin, dar măcar ăla avea atâta minte să știe și să înțeleagă ce înseamnă un partid. Un partid nu poate fi condus doar prin voință proprie, că ăsta e un organism viu. Oamenii au orgolii, ambiții, ori Iohannis va înțelege și el lucrul ăsta, dar când deja va fi cam târziu”, au mai precizat sursele noastre.

Klaus Iohannis a luat o primă măsură la nivelul PNL, care se dorea una cu iz democratic, dar care va da naștere unui război permanent. Vicepreședinții PNL vor fi ales nominal, nu pe baza moțiunii președintelui, ca până acum. Măsura are două mari defecte:

1. Iohannis nu va avea o echipă în jurul lui, iar cei care vor candida la Congres nu au niciun interes să-l susțină. Fiecare va juca pe cont propriu pentru a-și asigura funcția pe care o vizează.

2. În partid conducerea va fi divizată. Vicepreședinții nu vor forma o echipă în jurul președintelui, ci vor fi fiecare pe cont propriu, iar Iohannis va fi prins la mijloc în bătălia tronurilor din grupările ce vor conduce, de fapt, partidul. un material stiripesurse.ro

Leave a Reply