Tăriceanu este împotriva abandonării PNL şi a spiritului liberal

Călin Popescu Tăriceanu preşedintele Senatului şi fost preşedinte PNL susţine că a avut o serie de discuţii cu mai mulţi liberali şi în curând va face un anunţ important, cel mai probabil legat de un viitor partid. 

tariceanuFostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal este de părere că foarte mulţi liberali sunt îngrijoraţi de direcţia pe care PNL o are în acest moment, temerea cea mai mare fiind cea de pierdere a identităţii patidului după o eventuală fuziune cu PDL.

”Am discuţii foarte numeroase şi consistente cu mulţi colegi din PNL: parlamentari, aleşi locali, simpli membri care manifestă o preocupare pe care o împărtăşesc, legată de soarta PNL şi de profilul partidului, de consistenţa liberală a lui, care se pierde odată cu avansarea în acest proiect de fuziune cu PDL şi cu abandonarea familiei politice europene din care PNL a făcut parte atâta timp.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a mai afirmat că ceva trebuie făcut în ceea ce priveşte păstrarea spiritului liberal şi că o să anunţe „ceva” în măsura în care frământările actuale vor căpăta o soluţie.

„Nu am discutat despre un nou partid, ci facem discuţii aşa cum e firesc într-un moment de cumpănă, oamenii caută răspunsuri, caută soluţii şi, sigur, că primul pe care trebuie să-l fac este să discut cu ei şi să vedem încotro ne vom îndrepta. Ceva trebuie făcut! Nu cred că abandonarea PNL şi a spiritului liberal, în acest moment, este un lucru care să ne preocupe (…) În curând va trebui să anunţăm ceva şi în măsura în care aceste frământări capătă o soluţie şi o formă concretă, sigur că vă vom ţine la curent”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă mai rămâne în picioare ideea de înfiinţare a unui nou partid, Tăriceanu a explicat că orice idee rămâne în analiză. El a precizat că inclusiv în cursul zilei de azi va avea întâlniri cu membri PNL, în special cu cei care se opun fuziunii cu PDL şi trecerii PNL la PPE.