Tăriceanu(ALDE) despre ministrul justiției: Dacă ea nu respectă legea…

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat luni, 29 februarie 2016, modul în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, săptămâna trecută, reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, opinând că nu s-au respectat procedurile legale. 

În urma conferinței de presă susținută luni, 29 februarie 2016, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, atrage atenția, printr-o postare pe contul personal de facebook, că prima obligație a ministrului justiției este aceea de a respecta legea.

tariceanu agerpres„Cred că prima obligație a ministrului Justiției este să arate că respectă legea. Dacă ea nu respectă legea, atunci avem așteptări mai mici de la toți ceilalți. Este un lucru pe care vreau să îl aduc în atenția opiniei publice și anume că, a nu știu câta oară, ministrul Justiței greșește. Cred că este și o responsabilitate și a primului ministru să îi atragă atenția ministrului Justiției să intre în legalitate. Altfel, toată această procedură se transformă în cu totul altceva. Nu vreau să folosesc un epitet deranjant, dar este clar că acele criterii obiective nu mai funcționează, ci alte resorturi. Cred că este și un mesaj descurajant pentru ceilalți procurori văzând că sunt anumite poziții rezervate din start pentru persoane preferate. Iarăși nu e bine. Cred că problema carierei profesionale trebuie să se pună pentru toți și să li se dea această oportunitate.

Mi se pare că subiectul privind nominalizarea pentru șefia DNA‬ a trecut aproape neobservat în presă și mi se pare că este o greșeală să acceptăm un astfel de comportament din partea ministrului Justiției, care s-a angajat la transparență, la respectarea legalității. Credeam că de la‪ ‎Bruxelles‬ vine poate cu lucrurile un pic mai bine învățate. Nu numai atât. Inclusiv recomandarea făcută în MCV‬ este pentru respectarea acestor proceduri în mod legal și nu pentru anunțurile făcute în mod festivist la conferințele de presă.”, se arată în mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Leave a Reply