Tr. Severin: Acest oraş are forţa să susţină o echipă

Un fost internațional severinean susține că autoritățile locale și județene trebuie să se implice cu adevărat în sprijinirea fotbalului în municipiul de la Dunăre și, mai ales, să se pună accent pe promovarea jucătorilor locali.

Gabriel Boștină, crede că sportul rege poate reveni la Drobeta Tr. Severin, asta după o perioadă destul de lungă în care municipiul severinean nu a fost reprezentat în fotbalul național la nivelul ligilor I și II cu toate că are infrastructura necesară.

gabi bostina”Din păcate, e greu să găseşti un sponsor care să ţină echipa, chiar şi în Liga a III-a. Din punctul meu de vedere, singura variantă e implicarea, dar cu adevărat, a factorilor locali, şi mă refer la Primăria Severin, împreună cu Consiliului Judeţean Mehedinţi. Acum există şi cadru legal pentru a investi în fotbal. Sunt multe echipe în ţară susţinute de autorităţi, iar sumele nu sunt foarte foarte mari. Consider că acest oraş are forţa să susţină o echipă de Liga a III-a. Chiar de Liga a II-a, dacă ţinem cont că au existat bani pentru renovarea stadionului. Trebuie pornit însă de jos. Cel mai bine ar fi să se reînfiinţeze FC Drobeta şi, pentru început, la echipă să joace doar localnici. Avem destui fotbalisţi buni, care în prezent joacă prin alte părţi, plus mulţi tineri talentaţi, de la juniori republicani. Nu are rost să luăm o echipă din alt oraş, gen Balş, cum s-a încercat iarna trecută, sau Slatina, cum am mai auzit recent. Trebuie să avem identitatea noastră. Nu am nimic împotrivă să joace şi alte echipe aici, dar nu e normal să nu avem o echipă locală care să ne reprezinte. Când am avut pe Gaz Metan Severin în Liga I, nu am avut niciun jucator localnic în echipă, cel puţin în tur. Eu mereu am spus că acea echipă a fost mai mult a craiovenilor decât a severinenilor! Stadionul a fost făcut din taxele severinenilor, pentru copiii severinenilor. Avem în oraş o grămadă de şcoli private de fotbal, cu sute de copii, iar părinţii plătesc bani ca ei să facă o carieră, dar în momentul în care termină junioratul, aceşti tineri fotbalişti nu au unde juca, fiindcă nu avem o echipă locală. Din acest motiv, majoritatea vor abandona fotbalul. Când, din generaţia mea, au ajuns aproape zece jucători în Divizia A, avem în spate multe echipe locale in ligile naţionale. În Divizia C exista Severnav şi Dierna Orşova, iar în B era FC Drobeta”, a spus Gabriel Boştină, potrivit prosport.ro

Leave a Reply