Un grup de francezi ”jihadiști” expulzat din România după ivestigațiile SRI

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a desfăşurat o acţiune împotriva a şase cetăţeni francezi care lucrau în România, consideraţi o ameninţare la adresa securităţii naţionale, scrie stiripesurse.ro.

sri_sri_43913700_99929200Aceştia plănuiau comiterea unor atacuri teroriste în România, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, pentru Euronews.

Pe 31 martie, un tribunal din România le-a dat un termen de 10 zile celor 6 francezi s părăsească teritoriul ţării. Decizia a fost luată în urma unei investigaţii lansate în 2013 de către SRI, precizează postul paneuropean. Grupul, care avea o afacere de exportare a cărnii din Satul Mare în Franţa, este suspectat că are legături cu reţelele teroriste Statul Islamic (SI) şi Al-Qaida.

“Toate acţiunile desfăşurate de către Serviciul Român de Informaţii au avut loc în contextul mai larg al prevenirii anumitor acţiuni, precum comiterea unor atacuri teroriste în România”, a declarat Sorin Sava, joi, pentru Euronews.

“Concret, membrii grupării, afiliaţi unor ideologii radicale promovate de către grupările teroriste Statul Islamic şi Al-Qaida, se aflau în contact cu susţinători ai cauzelor acestor organizaţii şi au efectuat activităţi de propagandă extemistă islamică (de natură jihadistă) pe teritoriul României. Este vorba despre radicalizare, recrutare ideologică şi recrutare în vederea pregătirii religioase/militare în zone de conflict afectate de fenomenul terorist”, precizează SRI.

Cinci membri ai grupului au primit intedicţia de a reintra în România pentru o perioadă de şapte ani, iar unul pentru o perioadă de trei ani. Avocaţii de la firma de procesare a cărnii de pui au făcut apel împotriva hotărârii tribunalului român.

Sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply