Un mormânt plin cu aur descoperit pe un șantier

Un mormânt din perioada dinastiei Ming, care conține comori de aur, a fost descoperit pe un șantier de construcții din Nanjing, China. Cu toate acestea, comorile reale par a fi două epitafuri din piatră care spun povestea persoanei îngropate acolo – Lady Mei, o femeie care a devenit din concubină un adevărat strateg politic și militar, scrie ziarpiatraneamt.ro.

Epitafurile, găsite în interiorul mormântului din cărămidă, arată că Lady Mei a fost o femeie de 21 de ani “nespălată și neîngrijită” care se considera o supraviețuitoare. Mai târziu, ea a devenit mama unui duce care a condus o provincie din sud-vestul Chinei. Lady Mei a ajuns să exercite multă putere, oferind fiului ei “strategii de a aduce pace triburilor barbare și pacificarea terenurilor îndepărtate”, conform epitafurilor, care au fost traduse din limba chineză.Golden-treasures

Comorile din mormântul vechi de 500 de ani, includ brățări de aur, o cutie de parfum și ace de păr din aur, toate încrustate cu un amestec de pietre prețioase, inclusiv safire, rubine și turcoaz.

Arheologii de la Muzeul Municipal Nanjing și Muzeul Districtului Nanjing au excavat mormântul în 2008, iar concluziile lor au fost recent traduse în engleză și publicate în revista Relicve Culturale Chineze. Sicriul Lady Mei a fost deteriorat de apă, dar au fost găsite rămășițele scheletice.

Cercetătorii spun că Lady Mei a fost una dintre cele trei soții ale lui Mu Bin, duce de Qian, care a domnit în Yunnan, o provincie din sud-vestul Chinei, la frontiera țării.

Născută în 1430, ea probabil avea 15 ani atunci când s-a căsătorit cu ducele, care ar fi fost cu mai mult de 30 de ani mai în vârstă decât ea, spun cercetătorii. Probabil nu s-a bucurat de același statut ca și celelalte două soții. “Lady Mei a fost, probabil, o concubină cu care s-a căsătorit după ce a ajuns să păzească și să domnească în Yunnan”, afirmă cercetătorii.

Dar în timp ce Lady Mei a fost o concubină, propria ei familie pare să fi avut o avere mare. Stră-străbunicul ei “Cheng” a fost un general care a “câștigat fiecare bătălie” și a primit o feudă de peste “1.000 de gospodării,” conform epitafurilor.

Viața ei s-a schimbat atunci când ea a dat naștere fiului ducelui, Mu Zong, care avea 10 luni atunci când ducele a murit. Lady Mei a rămas văduvă la doar 21 de ani.

Sursa ziarpiatraneamt.ro

Leave a Reply