Un nou ministru al românilor de pretutindeni

Deputatul Angel Tîlvăr s-a născut la 11 februarie 1962, la Urechești, județul Vrancea. A studiat la Facultatea de Limbi Străine. A urmat cursuri post-universitare la: SNSPA; Colegiul Național de Apărare; Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” și la Institutul Diplomatic Român, scrie agerpres.ro.

5tilvar131-IRENA1Este doctor în Științe Umaniste. Între 1985 și 2004 a lucrat ca profesor. A deținut funcția de vicepreședinte al Alianței pentru România. Ulterior, a devenit vicepreședinte PSD Vrancea. Ales consilier județean în anul 2000, reales patru ani mai târziu.

La 17 februarie 2004 a fost validat ca senator de Vrancea din partea Uniunii Naționale PSD+PUR. A fost secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. Între februarie 2006 și februarie 2008 a făcut parte din Comisia pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă. Până în februarie 2006, a lucrat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități. Din martie 2007, a făcut parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale.

Ales deputat de Vrancea pentru legislatura 2008-2012, pe listele Alianței Politice PSD+PC. A făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Din mai 2011, a fost secretarul Comisiei pentru afaceri europene. Din martie 2010 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României. Membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale.

În 2012 a obținut un nou mandat de deputat de Vrancea, din partea PSD. Până în iunie 2014 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene. Până în septembrie 2014 a fost președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. Din septembrie 2014, este președintele Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Este căsători și are un copil.

Sursa agerpres.ro

Leave a Reply