UNDĂ VERDE pentru Bazinul de înot la Consiliul Județean Mehedinți

Starea avansată de degradare a Bazinului ”Olimpic” de înot din Drobeta Tr. Severin este binecunoscutăiar activitatea sportivă a fost sistată în urmă cu câţiva ani

bazin interiorBazinul Olimpic din Drobeta Tr. Severin a fost inaugurat în anul 1989 şi a ajuns într-o avansată stare de degradare. Până la sfârșitul anului 2012, Bazinul a fost în patrimoniul MECTS-ANTS când a fost preluat de Consiliul Județean Mehedinți.

Aceasta fiind situația, Consiliului Județean Mehedinți a transmis documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru ”Reabilitarea în vederea reintroducerii în circuitul public a bazinului de înot din Drobeta Tr. Severin, județul Mehedinți” către Compania Națională de Investiții, la sfârșitul anului 2014.

În urma inițiativei conducerii CJ Mehedinți, Compania Națională de Investiții a demarat procedura de întregire a documentației pentru finanțarea lucrărilor de intervenție la Bazinul de înot din Drobeta Tr. Severin, în următoarele condiții:

  • predarea amplasamentului (imobilului constituit din teren și/sau construcție) destinat construcției, pe perioada realizării investiției, pe bază de protocol, liber de orice sarcini, către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin CNI care va realiza investiția.
  • angajamentul de a asigura finanțarea pentru lucrările de sistematizare pe verticală a amplasamentului și pentru racordurile la utilități: electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat, etc. precum și întreținerea  și exploatarea obiectivului de investiție.
  • obligativitatea ca, după preluarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația și să-l întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani.

În ședința Consiliului Județean din 13 februarie a.c., președintele interimar al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, le-a expus consilierilor județeni condițiile în care Compania Națională  de Investiții va reabilita acest obiectiv iar aceștia și-au dat acordul, în unanimitate, pentru completarea procedurii în cazul reabilitării Bazinului de Înot din Drobeta Tr. Severin.

chirila alinÎn acest moment, toată documentația care ține de Consiliul Județean Mehedinți și de departamentele din interiorul acestuia a fost finalizată urmând ca data de începere efectivă a lucrărilor să fie stabilită de Compania Națională de Investiții din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

”În vederea realizării acestui obiectiv atât de important pentru cetățeni cât și pentru sportul de performanță, toate avizele necesare pentru întregirea documentației au fost luate și toți pașii care țin de Consiliul Județean Mehedinți au fost făcuți.”, a declarat Alin Chirilă, director adjunct în cadrul Consiliului Județean Mehedinți.

Leave a Reply