VIDEO: „Vin românii!”, partea a II-a, la Channel 4 din Marea Britanie

Un nou episod al filmului „Vin românii“ a fost difuzat de britanici, prezentând viaţa de mizerie a migranţilor din Anglia, scrie adevarul.ro.
vin romaniiBritanicii au difuzat al doilea episod al documentarului difuzat pe Channel 4 „The Romanians are coming“ („Vin românii“), care urmăreşte destinul unor migranţi români care aleg să lucreze în Anglia. Povestitor este tot Alex Fechete, tânărul ţigan care trăieşte în ghetoul Pata Rât de lângă Cluj-Napoca.
Episodul arată condiţiile în care stă Alex, lângă groapa de gunoi a Clujului, împreună cu soţia, băieţelul şi căţelul lor, „toţi ţigani“ – după cum râde el. Familia locuieşte într-o cămăruţă minusculă, dar îngrijită, cu un mic grup sanitar fără uşă, unde apa curge printr-un furtun. Exact ca-n celula de arest care a oripilat-o pe Elena Udrea. „Am deja o viaţă de c…t, nu am nevoie de alta, şi mai de c…t“, motivează Alex refuzul de a pleca în străinătate. Câştigă cam 230 lire pe lună (1.400 lei) la vulcanizarea unde lucrează.

Mihaela din casa cu păpuşi: Cu toate că duce o viaţă confortabilă, Mihaela din Constanţa îşi doreşte să încerce experienţa străinătăţii. Locuieşte cu mama, soţul şi fiica lor adolescentă, într-o casă cu etaj, unde nu le lipseşte nimic. Este asistentă medicală, iar la noul job va îngriji bătrânii din Brancaster Care Homes, un azil somptuos dintr-o zonă muntoasă a Marii Britaniei. „Aici voi lucra, într-un castel“, arată Mihaela privind imaginile de pe site-ul aşezământului. „Un castel cu prinţese de 90 de ani“, glumeşte Filip, soţul ei. „Par oameni drăguţi. Fericiţi, zâmbesc, relaxaţi“, constată ei.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Leave a Reply