Vlad Doicaru(HUAWEI): Luăm în considerare și oportunitățile care ne-au fost prezentate de a investi în Mehedinți

Județul Mehedinți pare să devină mai atrăgător pentru investitori. Partea cea rea este că acest lucru s-a întâmplat după declararea falimentului Regiei Autonome de Activități Nucleare Drobeta Turnu Severin.

vlad-doicaruDupă declararea falimentului RAAN Drobeta Turnu Severin de către instanță, primul investitor care a ales să deschidă o afacere în municipiul severinean a fost tocmai concernul japonez Sumitomo Electric Bordnetze, ceea ce s-a și întâmplat.

Ieri, 22 noiembrie 2016, la Drobeta Turnu Severin, a mai venit o delegație a unei mari firme IT cu gândul de a investi în orașul nostru. În acest sens, delegația companiei IT, Huawei, a avut întâlniri cu autoritățile locale și județene. Autoritățile mehedințene s-au arătat dispuse ca să acorde facilități pentru ca acest gigant din domeniul IT să investească în Mehedinți.

”Suntem o companie care este din 2003 în România, avem 1500 de angajați în acest moment. Cea mai mare investiție pe care am făcut-o a fost în anul 2012 și pe care o dezvoltăm, am angajat peste 700 de oameni la un centru de servicii și ne gândim la un parteneriat cu sistemul de învățământ din județ pentru că ne interesează să avem întotdeauna cele mai bune talente, să promovăm, pentru că avem programe în acest sens.”, a declarat Vlad Doicaru(foto), Enterprise Director Huawei România, la începutul întâlnirii cu autoritățile județene.

Discuțiile referitoare la o eventuală investiție au continuat, timp de aproximativ două ore, în spatele ușilor închise. Ceea ce este clar după această întâlnire este că autoritățile județului sunt dispuse să acorde facilități pentru ca acest mare investitor să aleagă județul Mehedinți.

”Luăm în considerare și oportunitățile care ne-au fost prezentate de a investi în județ și cred că avem șanse să facem câteva propuneri către organizația noastră centrală ca să aibă în vedere eventuale investiții în viitor, deci, din punctul ăsta de vedere, suntem optimiști că putem să împingem lucrurile înainte.  La final, sperăm să avem o abordare constructivă și, de ce nu, să ne vedem cât de curând înapoi, în Mehedinți.”, a mai declarat Vlad Doicaru.

 

Leave a Reply