Wikileaks despre Udrea, Cocoș și banii dirijați către Băsescu

Psnews.ro prezintă un document de-a dreptul exploziv aflat în arhiva siteului Wikileaks, un document în care se fac trimiteri la relația dintre Elena Udrea și Traian Băsescu, în care este menționat și numele afaceristului Dorin Cocoș, scrie Psnews.ro.

document wikiMai important este insa contextul in care apare numele lui Dorin Cocos si referirea la banii care ar fi fost dirijati catre fostul presedinte al Romaniei.

Documentul in discutie este o analiza din anul 2010, realizata in interiorul celebrei agentii Stratfor. Analiza prezinta scena politica din Romania, precum si principalele personalitati.

Evident, dintre acestea nu putea sa lipseasca Elena Udrea. Despre fostul ministru al Dezvoltarii se mentioneaza ca este „hot(fierbinte)” si sunt amintite zvonurile despre faptul ca ar fi amanta lui Traian Basescu. La acelasi capitol destinat Elenei Udrea, apare o mentiune extrem de importanta in actualul context din Romania, unde cuplul Udrea-Cocos se afla in arest, iar pe piata circula informatii despre o posibila implicare a lui Traian Basescu in „afacerile” celor doi si despre o posibila chemare a fostului presedinte la DNA. „She is married to one of the most powerful businessmen in Romania, Dorin Cocos, who funnels money to Basescu”, scrie in analiza Stratfor. Adica, in traducere, „este maritata cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania, Dorin Cocos, care dirijeaza bani catre Basescu”.

Iata pasajul referitor la Elena Udrea, Dorin Cocos si Traian Basescu:

„Ministerul Dezvoltarii este unul dintre cele mai importante ministere din tara, datorita banilor care vin de la Uniunea Europeana. Se spune ca Elena este amanta lui Basescu (da… e fierbinte). Este maritata cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania, Dorin Cocos, care dirijeaza bani catre Basescu. A fost implicata in numeroase scandaluri politice in Romania si l-a ajutat pe Basescu in lupta cu adversarii liberali din PNL”.

„The Ministry of Development is one of the most important in the country because of all the money that flows into it via the EU. Elena is said to be Basescu’s mistress (yes… she is hot). She is married to one of the most powerful businessmen in Romania, Dorin Cocos, who funnels money to Basescu. She has been involved in a number of political scandals in Romania, and helped Basescu take on his PNL – Liberal – rivals”, se arată în documentul Stratfor.

Stratfor este o agenție de analize militare înființată de George Friedman în 1996 în Austin, Texas. Stratfor și-a câștigat recunoașterea la nivel mondial prin strângerea și procesarea de informații din întreaga lume, pe care le folosește în realizarea de rapoarte, știri economice, politice și geopolitice, precum și analize militare.

Raportul integral AICI

Sursa PSnews.ro

Leave a Reply