Zeci de cetăţeni români, cercetaţi în Italia

Patruzeci şi cinci de români sunt cercetaţi în Italia, în urma unor operaţiuni efectuate în ultimele trei zile, pentru o serie de infracţiuni comise sistematic în Gara centrală din Roma, unde abordau călători în scopul cerşetoriei sau cerându-le bani pentru a-i ajuta să utilizeze automate de bilete, scrie adevarul.ro.
romaAgenţii carabinierilor au declanşat în ultimele zile o amplă operaţiune în Gara Termini din Roma, aducând la audieri 50 de persoane suspectate de o serie de infracţiuni care au ca victime călătorii care tranzitează principalul terminar feroviar din capitala Italiei.
Operaţiunea este efectuată de secţia de carabinieri Termini, în colaborare cu Grupul special al carabinierilor Roma, având rolul menţinerii ordinii publice în terminalul feroviar. Carabinierii au declanşat anchete penale în cazul a 47 de cetăţeni străini – dintre care 45 de români – şi a trei italieni, suspecţii având vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani.
Douăzeci şi trei dintre cei 45 de suspecţi români sunt acuzaţi că au încălcat ordine de expulzare emise de Primăria Romei, fiind surprinşi în incinta Gării Termini, deşi erau vizaţi de interdicţii din cauza unor infracţiuni precedente.
Cei 45 de suspecţi români au domiciliile în suburbia romană Aprilia, o femeie din Senegal nu are acte de rezidenţă în Italia, iar irakianul cercetat locuieşte într-o tabără pentru imigranţi din Brindisi (sudul Italiei).
În cursul aceleiaşi operaţiuni, au fost aplicate şi şapte sancţiuni administrative unor cetăţeni din Bangladesh care comercializau fără autorizaţie produse în Gara Termini.
Citeste mai mult pe adevarul.ro

Leave a Reply