De ce Maid, cel mai privit de pe Netflix este un must see?

Pe langa Squid Game sau My Name, un alt serial a stiut cum sa se faca remarcat pe Netflix. Este vorba despre Maid.

Cartea lui Stephanie Land , Maid : Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive , nu prea seamana cu o piesa de teatru superba: autoarea ne prezinta aici o poveste socio-economica a unei mame care este singura si care trebuie sa se descurce singura, fiind si mama si tata. 

De ce o sa iti placa si tie „Maid”?

Totusi, dupa cum pot marturisi cititorii cartilor Random Family sau Evicted, reportajele despre viata de zi cu zi americana sunt pline de intrigi si rasturnari de situatie. In aceasta noua adaptare Netflix lansata de curand, Margaret Qualley joaca rolul lui Alex, o tanara mama care isi paraseste partanerul abuziv pentru a se proteja pe ea si pe copilul ei mic.

Fara bani, fara diploma si fara sprijin de la familie – Andie MacDowell (mama lui Margaret Qualley) joaca rolul unei mame, o artista bipolara, in timp ce tatal este practic absent. Ea se trezeste neputincioasa si fara iesire din aceasta situatie, pentru ca pentru a avea acces la alocatiile familiale trebuie mai intai sa primeasca un salariu. 

Situatiile aproape absurde in care se afla Alex ne prezinta o descriere clara a lipsei unui Stat providenta in America. Serialul este plasat intr-o lume pre-pandemica, dar ridica totusi semne de intrebare cu privire la criza economica actuala pe care criza sanatatii nu a facut decat sa o accelereze – in special pentru mamele care nu pot lucra fara sa aiba un ajutor pentru ingrijirea copiilor.

Alex, in cele din urma isi gaseste un loc de munca ca menajera, o slujba care o duce din cele mai infame locuri la cele mai luxoase din comunitatea ei si ii ofera o perspectiv asupra propriei sale vieti care este departe traiul de lux sau fara de griji. Ambitia sa? Sa aiba o viata stabila si confortabila pe care cei mai bogati clienti ai sai o iau drept un lucru bine meritat, un scop care uneori pare imposibil de atins chiar daca ea se apropie incet-incet de obiectivul ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *