Dos: un film thriller psihologic derutant

Pentru cei care au inceput sa se plictiseasca de comediile romantice, Netflix tocmai si-a adaugat in catalog filmul spaniol Dos. Un thriller psihologic cu usile inchise care ii va incanta pe toti cei pasionati de scenarii stranii.

Synopsisul iti va atrage cu siguranta atentia: doi necunoscuti se trezesc, complet goi, in acelasi pat si descopera ca sunt cusuti unul de altul la nivelul abdomenului. Odata ce socul si neintelegerea trec, vor incerca sa inteleaga ce li se intampla si ce se ascunde in spatele acestei puneri in scena sinistre.

Scris de Cuca Canals si Christian Molina, realizat de Mar Tagarona, Dos conduce telespectatorul intr-un thriller cu usile inchise, enigmatic. Cei doi necunoscuti, David si Sara, vor fi nevoiti sa isi uneasca fortele, sa uite de durere si sa invete sa se cunoasca pentru a descoperi motivele noii lor stari. Ansamblul se deruleaza intr-un decor unic, intr-un dormitor, creand atmosfera anxiogena ideala. De-a lungul filmului, cei doi necunoscuti (si spectatorul) iau in calcul toate posibilitatile inainte sa se confrunte la final cu calaul lor.

Chiar daca primele minute ale filmului par putin lente, realizatoarea reuseste rapid sa prinda spectatorul in acest scenariu straniu. Si, durata mai degraba scurta a acestui lung-metraj (abia o ora), ne permite sa nu ne plictisim. Exista totusi un echilibru perfect intre imagini sau scene mai greu de suportat si cele incarcate de erotism.

Dos se poate baza in totalitate pe cei doi actori principali, pe care abonatii Neflix ii recunosc cu usurinta. Maria Gatell (Sara) a mai fost vazuta in The Cook of Castamar si Pablo Derqui (David) a fost vazut in serialul If I Haven’t met You.

Pe scurt, Dos ne propune un thriller anxiogen, cu usile inchise, stapanit la perfectie de realizatoare, in care joaca un duo impecabil. Chiar daca ansamblul nu are nimic revolutionar in sine, are meritul de a fi original si coerent. Amatorii de scenario stranii vor aprecia cu siguranta acest film.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *